ה"אני מאמין" שלנו מבוסס על האמונה ביכולת של אנשים להשפיע באופן חיובי על האנשים החשובים להם ועל עצמם. גישה זו מושפעת מהגישה המערכתית, המתייחסת הן לפרט והן למערכת שבה הוא חי, ומהגישות הפוסט-סטרוקטורליות התופסות את העולם על התופעות וההתרחשויות שבו כעולם עשיר, שבו למציאות משמעויות שונות ואין בו אמת אחת.
על פי גישות אלה, הזהות (האישית, המשפחתית ועוד) נוצרת בתוך הקשר (קונטקסט) משפחתי, תרבותי, חברתי, היסטורי וערכי מתוך אינטראקציה עם אנשים. מכאן שזהות האדם אינה קבועה, אלא נמצאת באופן מתמיד בתהליך של יצירה והתחדשות ומתפתחת במסגרת היחסים השונים בהם מתפתחות בעיות וקשיים, כמו גם האפשרות לצמיחה והתפתחות. כיוון שכך, יש משמעות חשובה לבחירה שהאדם עושה ולמערכות היחסים שלו. השיחות הטיפוליות נועדו להרחיב את הזהות של אנשים בהתאם להעדפותיהם.
הנחות יסוד אלו משפיעות על מכון ברקאי במישורי הפעולה השונים. בהשפעת הרוח הפוסט-סטרוקטורלית, אנו בוחרים לקיים את השיחות הטיפוליות, את ההוראה ואת עבודתנו המשותפת באווירה פתוחה, שקופה, מכבדת ושוויונית המאפשרת עושר של קולות וסיפורים ובחירה בדרכי החיים המועדפות על האדם.
אחת הנגזרות של מחויבותנו לערכים אלו באה לידי ביטוי במרכזיות שאנו נותנים לסדרי העדיפויות, לידע ולזכות הבחירה של אנשים לגבי מטרות הטיפול ולאופן בו הוא מתקיים. באופן דומה, גם תהליך ההדרכה מעודד כבוד לידע רחב, למיומנויות ולכיווני התפתחות מועדפים של זהות המודרכים.